Lapland 2022 13 day Hotel tour 20 februari- 4 maart 


20 februari - 4 maart, let op start en eindpunt zijn de veerboot bij Putgarden (Duitsland) !


Deze tour duurt 13 dagen, start en eindigd in Duitsland (Putgarden ferry naar Rodby) en loopt via Denemarken naar Zweden waar we in het uiterste noorden Lapland binnen zullen rijden. Tijdens de totale tour zullen we ongeveer 3400 kilometer rijden.


Nadat we om 16.00 uur bij de veerboot in Putgarden zijn verzameld, nemen we de eerste veerboot en maken een korte rit naar Maribo waar we overnachten.


Via Denemarken gaan we Zweden in, waar we na het rijden op snelwegen gedurende de trip langzaam in besneeuwde landschappen komen en vervolgens over besneeuwde 2 baans wegen onze weg noordwaards vervolgen. Vanaf hier ligt onze gemiddelde rijsnelheid tussen de 70-80 km / u. De omstandigheden zijn behoorlijk veeleisend voor de chauffeurs, vooral als het donker is en aankomende vrachtwagens passeren. Mocht er black ice op de wegen liggen, dan rijden we 20-30 km / u en met veel afstand tussen de voertuigen.


We reizen naar Lapland, daar zullen we ons hondensledetocht avontuur meemaken. In teams van 2 personen per slee rijden we met onze dogteams door de meest schilderachtige wildernis van Lapland. We komen aan bij een Tipi camp, waar we eerst voor de honden moeten zorgen, daarna eten we in de wildernis en slapen lekker. De volgende ochtend moeten we de honden voorbereiden en gaan we terug naar waar we begonnen zijn. Dit wordt een van DE BESTE ervaringen ooit, en je zult versteld staan ​​van de kracht van de honden die erg vriendelijk zijn en je hart zullen stelen.


Kort na deze ervaring rijden we wat zuidwaards waar we de volgende dag een sneeuwscootersafari van 6 uur zullen maken door de wildernis. Je rijd met 2 personen op de scooter.


Na dit tweede hoogtepunt zakken we verder zuidwaards af waar we uiteindelijk via de veerboot weer in Putgarden zullen aankomen om vandaaruit weer huiswaards te gaan en onze belevenissen met onze familie en vrienden kunnen delen.

Tour details:Deze tour is voor elk type voertuig met 4 wielaandrijving, 2 wiel aangedreven voertuigen kunnen om veiligheidsredenen niet deelnemen. Officiële winterbanden zijn verplicht!Moeilijkheidsgraad: *Accomodatie en maaltijden:

Deze tour is een hoteltour inclusief ontbijt en diner (exclusief drankjes)Groepsgrootte: minimaal 3, maximaal 5 voertuigenInbegrepen services:

11 hotel overnachtingen incl ontbijt en diner

Gids voertuig (en)

Veerboot Puttgarden Rodby inclusief retour veerboot

Bezoek aan het Vasa museum in Stockholm

2 halve dagen sledehonden tocht plus overnachting in een Tipi in de wildernis (eten en alle benodigde kleding en overnachting spullen zijn inbegrepen). Een deskundige gids (Morgan) zorgt voor de begeleiding.

1-daagse sneeuwscootersafari, een ervaren gids, speciale kleding en een lunch zijn inbegrepen.

Bezoek aan de Falun kopermijn en museum

Gedetailleerde reisdocumentatie inclusief GPX-navigatiebestanden.


Uitgesloten services:

CB-communicatie (25, - Euro extra, 12v stopcontact moet beschikbaar zijn)

Lunch en drankjes gedurende de dag


Prijs: 5.900,- Euro per voertuig met 2 personen

Prijs 3.400,- is exclusief Hotel en diners per voertuig incl 2 personen


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


winter lapland
Noorderlicht Northern Light