FAQ

Hoe moeilijk zijn de tours?

* Geen ervaring vereist, mogelijk met elk voertuig met 4 wielaandrijving.** U moet enigszins vertrouwd zijn met uw voertuig en uw eerste ervaringen in het veld hebben opgedaan. Alleen 4x4 met een lage overbrengingsverhouding en een behoorlijke bodemvrijheid kunnen deelnemen. Een lier is niet vereist, maar zou nuttig zijn SUV's alleen na telefonisch contact. Licht contact met begroeiing is niet uitgesloten.


*** u moet er zeker van zijn dat u met uw 4x4 voertuig, met lage overbrengingsverhouding en voldoende bodemvrijheid, omgaat en standaard terreinsituaties goed beheerst. Deze stukken kunnen bestaan ​​uit rivierovergangen en diepe uitwassingen en gaten. Steile hellingen bergop en bergaf, evenals contact met takken en twijgen zijn mogelijk. Zowel een lier als bodembescherming worden aanbevolen, maar niet vereist.**** je zou je auto heel goed moeten kunnen besturen. U moet bekend zijn met hoe de technologie werkt en hoe uw voertuig op moeilijk terrein wordt behandeld. Deze stukken bevatten kronkelende passages, rivierovergangen en diepe uitspoelingen en gaten. Zeer steile hellingen bergop en bergaf en veelvuldig contact met takken en twijgen. Deze hellingen met moeilijke obstakels of grote stenen vereisen uitstekende rijvaardigheid. Een lier en bodembscherming zijn verplicht. Een kleine body lift wordt aangeraden.Kan ik met mijn SUV meedoen aan ritten?

Voor de meeste reizen is een echt 4x4-voertuig met een lage versnelling nodig, maar sommige ritten kunnen ook met een SUV worden gedaan, zoals onze Noordkaap- en Laplandreizen. Wil je met andere trips met een SUV mee, neem dan telefonisch contact op om dat te bespreken.Welke voertuigaanpassingen zou u voor de meeste ritten voorstellen?

Dit hangt allemaal af van de moeilijkheidsgraad van de tour die op elke reisdetails wordt vermeld. Over het algemeen zijn een kleine lift, bodembescherming, een lier en snorkel de meest toegepaste modificaties.Kunnen we ook een 4x4-voertuig huren aangezien we er zelf geen hebben?

Ja, ik heb een Toyota Hilux Revo (2017), volledig offroad geprepareerd te huur, maar dat kan alleen als je met 1 van mijn tours meegaat. Neem per mail of telefonisch contact op voor details.

Hoe kan ik controleren of een band een winterband is?

Dit logo moet op de band staan

Moet ik een 27 MC bakkie hebben?

Ja, want we gebruiken 27 mc als commmunicatie middels tijdens het rijden, echter mocht je geen 27 mc hebben, dan kun je bij je boeking aangeven dat je van ons een leentoestel wil gebruiken! Het enige vereiste is dat je auto over een 12V stekker (aansteker) beschikt. Wij voorzien je dan van een Midland Allen 42 Multi met een Wilson Little Will magneetvoet antenne.


Kunnen wij bij jullie ook een maatwerk reis laten samenstellen of een bestaande reis aanpassen of verlengen?

Er is veel mogelijk om aan individuele wensen te voldoen, neem dan via Email even contact met ons op via info@4x4-backcountry-travel.eu , meldt ook uw telefoonnummer, dan nemen wij contact met u op om de wensen en mogelijkheden te bespreken. 


Wat gebruik je voor navigatie?

Mijn favoriete tool is Gaia GPS het is beschikbaar voor IOS en Andriod smartphones and tablets. I draai het op mijn Ipad 5 mini om op de geplane tracks te navigeren en tegelijkertijd neem ik de daadwerkelijk gereden route op op mijn Andriod Nokia Scirocco smartphone. Soms moet je de geplande track verlaten of een omweg zoeken en dan heeft de smartphone de daadwerkelijk gereden route opgenomen.