Andre BalHobby's: off-road rijden, natuur, fotografie, verkenning, lokaal eten, het onverwachte doen


Na de nodige meer traditionele vakanties (gewone auto of vliegtuig), deed ik een aantal jaren geleden een self drive safari in Africa en meteen was mijn liefde voor offroading en overlanding geboren. Na een jaar van gedegen voorbereiding kocht ik mijn Toyota Hilux Revo die flink werd geprepareerd na 4 jaar heb ik deze verkocht en kocht ik een Toyota Landcruiser 74 series voor mijn reizen.  Ik heb 4x4 backcountry travel opgericht om hiermee meer in contact te komen met andere overlanders en offroaders en om zo mijn ervaringen met diverse reizen te delen. Ik hoop op deze manier nieuwe vriendschappen te maken en eventueel ook samen trips te ondernemen. 

Over mij


In mijn dagelijks leven ben ik zelfstandig IT professional, maar nu verschuift mijn werkbalans meer naar mijn ware passie, reizen.

Ik ben geboren in 1963 en heb twee volwassen zoons. Oorspronkelijk kom ik uit een boerenachtergrond en heb ik veel tijd doorgebracht op de boerderij van mijn grootvader. Mijn liefde voor de natuur is daar geboren en ik heb leren rijden met allerlei grote machines.

Ik heb een landbouwopleiding gevolgd, maar in die tijd was er geen werk in de agrarische sector. Tijdens mijn studie bleek ik handig met programmeren en bij toeval kreeg ik zo mijn eerste baan in de ICT. Na diverse vaste banen in de IT heb ik in 2011 mijn eigen bedrijf in IT opgericht, wat mijn belangrijkste bezigheid is, maar gezien mijn passie voor offroad en overland reizen, ben ik in 2020 4x4 Backcountry Travel begonnen om om een betere balans te brengen tussen IT-werk en mijn reispassie.

Mijn meest recente reizen


De afgelopen jaren heb ik 4x4-reizen gemaakt naar Rwanda, Congo, Oeganda, Marokko, Balkan, Spaanse Pyreneeën, Franse Morvan, Scandinavië (Noordkaap in de winter), en in 2021 een overland reis naar Georgie. Mocht je eens mee willen om gezamelijk te reizen, neem dan contact met mij op. Ik heb de nodige overland en offroad ervaring en vind het leuk om ook in klein groepsverband te genieten van deze manier van reizen.

Overlanding naar Georgie

in 2022 ben ik 3 maanden op reis geweest naar Georgie en terug. Dit was een bijzonder inspirerende reis waar ik via de Balkan, Griekenland en Turkije naar Georgie ben gereisd. In Georgie 1 maand rondgetrokken. Georgie heeft als land echt alles wat je maar kunt bedenken en ik ben zwaar onder de indruk van het land en de mensen. Ik zal hier zeker nog terugkomen.


Video beelden kun je hier vinden youtube

Regelmatige trips naar de Morvan (Frankrijk)

Ik bezoek regelmatig de Franse Morvan, dit is een off-road whalhalla dat je het best buiten de zomer kunt bezoeken want in de zomer is het er heet en gort droog hetgeen het off-roaden minder spannend maakt. In de nattere perioden is het een stuk uitdagender om te offroaden. 

Meer beeldmateriaal vind je op mijn youtube kanaal 

Rwanda, Congo en Oeganda: self drive safari georganiseerd door https://onafricanroads.com/Frank Peters nam ons mee langs deze 3 landen, op de Nyiragongo Vulcano (Congo) en door verschillende nationale parken. Ik reed een oude, maar zeer goede Toyota Landcruiser, met een rooftoptent. Het was een epische ervaring, dus als je van plan bent Oost-Afrika te bezoeken, kan ik ze ten zeerste aanbevelen.

Hier wat video beelden van deze trip

Marocco: https://www.4x4marokko.nl/


Samen met mijn oudste zoon en met 2 andere voertuigen hebben we 3 weken door Marokko gereisd. 1 week begeleid door Paul van der Pluijm, we gingen door de hoge Atlas en de Sahara woestijn in. Epische landschappen en we ontmoetten zeer gastvrije locals. Gegeten bij Berbers die in de hoge bergen hun primitieve leven leiden. Een fantastische ervaring!

Hier wat video opnamen van deze tour 

Balkans: https://www.rustikatravel.com/


Met mijn jongste zoon ging ik naar Slovenië, en daarna maakten we een 10-daagse wildkampeertocht met Rustika Travel waar we door de Karpaten in Servië reisden. Dit was mijn eerste Balkan-ervaring en het was niets minder dan episch. Aleksander Veljkovic was onze lokale gids en van NPL Overland was Chris Rose de backup & rescue-auto. Gezien het feit dat mijn Hilux behoorlijk capabel bleek, liet Chris mij de meeste recovery acties doen (lieren, snatchen  en mensen adviseren hoe te handelen in moeilijke situaties). Een geweldige ervaring!

Hier wat video opnamen van deze tour

Noordkaap in de winter: Vriendengroep


In de winter van 2019 gingen we naar de Noordkaap in Noorwegen, ik nam 2 auto's mee met vrienden van mij en we hadden een epische reis. Prachtige landschappen, enkele uitdagende diepsneeuwpistes met veel recovery acties. Gestrande locals helpen die off-road vast kwamen te zitten. En we hebben het noorderlicht gezien.

We hebben ook een hondensledetocht gemaakt, wat een geweldige ervaring was, maar we hadden geen tijd meer om ook naar een sneeuwscootersafari te gaan.

Leuk te vermelden dat met 6 personen tussen de 30 en 70 jaar oud, we allemaal het "schoolreisje" gevoel hadden.