Andre BalHobby's: off-road rijden, natuur, fotografie, verkenning, lokaal eten, het onverwachte doenNa op de oude manier verschillende landen te hebben bezocht (vliegtuig of gewone auto), deed ik een self drive safari in Afrika, en daar werd mijn liefde voor off-road rijden en overland reizen geboren. Na een jaar en veel puzzelen kocht ik mijn Toyota Hilux Revo en liet hem flink aanpassen zodat ik minder gewone reizen kon maken. Recent heb ik een Toyota Landcruiser 74 serie gekocht als gids voertuig. Steeds meer mensen namen contact met me op en vroegen me of ze met me mee konden reizen. Omdat ik mijn passies graag met anderen deel, heb ik besloten om 4x4-backcountry-travel op te zetten. 

OVER MIJ


In mijn dagelijks leven ben ik zelfstandig IT professional, maar nu verschuift mijn werkbalans meer naar mijn ware passie, reizen.

Ik ben geboren in 1963 en heb twee volwassen zoons. Oorspronkelijk kom ik uit een boerenachtergrond en heb ik veel tijd doorgebracht op de boerderij van mijn grootvader. Mijn liefde voor de natuur is daar geboren en ik heb leren rijden met allerlei grote machines.

Ik heb een landbouwopleiding gevolgd, maar in die tijd was er geen werk in de agrarische sector. Tijdens mijn studie bleek ik handig met programmeren en bij toeval kreeg ik zo mijn eerste baan in de ICT. Na diverse vaste banen in de IT heb ik in 2011 heb ik mijn eigen bedrijf in IT opgericht, wat mijn belangrijkste bezigheid is, maar gezien mijn passie voor offroad en overland reizen, ben ik in 2020 4x4 Backcountry Travel begonnen om om een betere balans te brengen tussen IT-werk en mijn reispassie.

Mijn meest recente reizen

De afgelopen jaren heb ik 4x4-reizen gemaakt naar Rwanda, Congo, Oeganda, Marokko, Balkan, Spaanse Pyreneeën, Franse Morvan, Scandinavië (Noordkaap in de winter). Ik kijk er nu naar uit om je mee te nemen op mijn 4x4- en overland-avonturen, ervaringen te delen en nieuwe vrienden te maken.

U bent van harte uitgenodigd om met mij mee te gaan op een van mijn reizen

Rwanda, Congo en Oeganda: self drive safari georganiseerd door https://onafricanroads.com/Frank Peters nam ons mee langs deze 3 landen, op de Nyiragongo Vulcano (Congo) en door verschillende nationale parken. Ik reed en oude, maar zeer goede Toyota Landcruiser, met een rooftoptent. Het was een epische ervaring, dus als je van plan bent Oost-Afrika te bezoeken, kan ik ze ten zeerste aanbevelen.

Hier wat video beelden van deze trip

Marocco: https://www.4x4marokko.nl/


Samen met mijn oudste zoon en met 2 andere voertuigen hebben we 3 weken door Marokko gereisd. 1 week begeleid door Paul van der Pluijm, we gingen door de hoge Atlas en de Sahara woestijn in. Epische landschappen en we ontmoetten zeer gastvrije locals. Gegeten bij Berbers die in de hoge bergen hun primitieve leven leiden. Een fantastische ervaring!

Hier wat video opnamen van deze tour 

Balkans: https://www.rustikatravel.com/


Met mijn jongste zoon ging ik naar Slovenië, en daarna ging ik op een 10-daagse wildkampeertocht met Rustika Travel waar we door de Karpaten in Servië reisden. Dit was mijn eerste Balkan-ervaring en het was niets minder dan episch. Aleksander Veljkovic was onze lokale gids en van NPL Overland was Chris Rose de backup & rescue-auto. Gezien het feit dat mijn Hilux behoorlijk capabel bleek, liet Chris mij de meeste herstelacties doen (lieren, snatchen  en mensen adviseren hoe te handelen in moeilijke situaties). Een geweldige ervaring!

Hier wat video opnamen van deze tour

Noordkaap in de winter: Vriendengroep


In de winter van 2019 gingen we naar de Noordkaap in Noorwegen, ik nam 2 auto's mee met vrienden van mij en we hadden een epische reis. Prachtige landschappen, enkele uitdagende diepsneeuwpistes met veel recovery acties. Gestrande locals helpen die off-road vast kwamen te zitten. En we hebben het noorderlicht gezien.

We hebben ook een hondensledetocht gemaakt, wat een geweldige ervaring was, maar we hadden geen tijd meer om ook naar een sneeuwscootersafari te gaan (die begin volgend jaar zal worden opgenomen in mijn reizen naar Lapland en Noordkaap).

Leuk te vermelden dat met 6 personen tussen de 30 en 70 jaar oud, we allemaal het "schoolreisje" gevoel hadden.