Nieuwsberichten

2024-04 Het is bijna zover, over 2 weken gaan we met 5 personen naar Namibie en Botswana. We hebben 3 4x4 auto's met daktenten gehuurd om 4,5 week door deze mooie landen te trekken. Dit is een lang gekoesterde droom die nu gaat uitkomen.

Na deze trip is het plan om deze zomer weer richting de Balkan te gaan (Montenegro en wellicht Albanie).


2024-01 Net na Kerst 2023 een weekje in de Morvan wezen offroaden. Was een succesvolle shakedown nadat de tussenbak helemaal gereviseerd is. Auto deed het helemaal top. Komende maanden nog een boel kleine dingen aan electra en nog 2 majeure dingen: Intalleren Frontlocker en Installeren 2e dieseltank (100L). Voor lang offroad offgrid reizen heb ik dan 190L Diesel aan boord! 


2023-12 Morgen ga ik de auto ophalen, inladen en dan donderdag een weekje samen met Peter naar de Morvan. Daar wat offroaden ook een paar dagen met Mark en Tom. We vieren oud en nieuw in de Oude Pastorie bij Cor en Leni. Eindelijk weer eens op pad.


2023-12 Aangezien mijn tussenbak heel veel herrie maakte en ook warm liep hebben Peter en ik die eronder vandaan gehaald. Ding open, en we zagen het al meteen. Bij het re-gearen heeft de monteur een Conisch lager ZONDER lagerschaal geplaatst. Het huis van de bak is half weggevreten en het is nog een wonder dat de bak niet ontploft is. De garage die de bak ge-regeared had, ermee geconfronteerd. Die nam het sportief op en regelde binnen een week een andere tussenbak. Peter heeft van die 2 bakken weer 1 helemaal goede gemaakt. Paar dagen geleden erondergehangen. Ook de dieseltank maar even gedemonteerd, ontroest en weer in de Owatrol gezet. Proefrit gemaakt en wat een verschil! Geen gierende tussenbak meer en auto stuurt ook snaarstrak nu. Peter heeft ook de brackets van de luchtvering aangepast zodat er meer veerweg is zelfs als ze leeg zijn.


2023-11 Mijn beste maat Peter en ik zijn druk bezig met groot onderhoud aan de Landcruiser. Na heel veel omzwervingen hebben we het Wobble probleem (eigenlijk Peter) opgelost. Was optelsom van zaken, maar voorspanning op Kingpin lagers was te laag. Peter is nu een middenconsole aan het maken en een Roof console. Net 2 zenders en antennes besteld. 1 gewoon 27 MC (PNI Escort HP 55) en 1 permanente PMR basis met externe antenne (midland GB-1) die komen in het roof console. Nu nieuwe voor schokberekers bestellen (adjustable toughdog) en nieuwe Stuurdemper (ook Toghdog). Die moeten er nog ingezet gaan worden. Verder de electra aan het fastoeneren en nog een kleine lekkage afdichten. Dan een nieuwe verhoogde vloer bovenop de laden. Zit nog op 2 LED koplampen te wachten, daarna komt ie door de APK keuring en is Buster klaar voor de Morvan net na kerst.


2023-10 Namibie Botswana 4x4 selfdrive gepland samen met 3 van mijn beste vrienden.

hele reis zelf samengesteld. Kan nu al niet wachten om te gaan. Deze keer huren we in Namibie een 2 Toyota Safari Hiluxen. Route en planning nu vastgesteld, vluchten geboekt en auto's gehuurd. Nu bezig om via botswana footprints de toegang tot Moremi en Chobe te regelen inclusief de Camps die we gepland hebben in die parken.


2023-01 Plannen voor 2023

18-28 Mei is het plan om met een kleine groep 10 dagen in Zuid polen te gaan offroaden. We denken aan het gebied net tegen het Tatra gebergte. Er zijn al tracks gemaakt, maar die zijn voor mij richtinggevend dus waar we mooiere stukken zien wijken we hier gewoon vanaf. Bedoeling is maximaal wild kamperen.


Voor de zomer plan ik om 3 maanden over de Balkan te zwerven. 


2022-10 Weekje Morvan

Met wat vrienden (waarvan aantal ook mee waren in de Pyreneen), gaan we van 1 tm 7 oktober nog een weekje offroaden en wildkamperen in de Morvan. Beloofd weer gezellig te gaan worden.

8 Oktober terug naar huis om 9 Oktober de Pyreneen Reunie te vieren. We kijken nu al uit naar de legendarische Nassie van Ko!


2022-08-22

Ik ben weer terug na 2,5 maand reizen door de Pyreneen de Pico's en Noord Portugal. Een heerlijke tijd gehad en afwisselend alleen gereisd of met meerdere mensen. Enorm genoten van Epische wildcamps, heerlijk eten en goed gezelschap. De zuidelijke helft van Portugal niet gedaan omdat het gewoon te heet was in de zomer. De auto heeft het goed gedaan, al heb ik wel beide (hele oude) start accu's moeten vervangen en heeft mijn LTO accu het begeven waar de koelkast op draait. Koelkast op de voor accu's gezet en zo ging alles toch wel prima. De mensen die met me mee hebben gereisd waren erg content met de tracks. Moeilijkheidsgraad was gemiddeld met uitzondering van een nieuw track die aan het eind echt extreem zwaar was, maar waar we allemaal uiteindelijk wel goed doorheen kwamen zonder schade.


2022-05-22

De Pyreneen trip is gesloten voor extra deelnemers, we zijn nu met 5 auto's. Voor de Pico's en Portugal is nog wel plaats voor deelnemers.


2022-04-06

The Pyreneen trip is nu nagenoeg geheel uitgewerkt en voorzien van vertrekdatum 14 july vanaf camping Al Comu nabij Llauro. Het stuk door de Pyreneen zal 9 dagen rijden beslaan, wellicht 1 rustdag. Daarna verplaaten naar het westen (1 dag) en daar ook nog 3 dagen offroad. De details routes zijn nu ook geheel uitgewerkt en naar verwachting zijn we met 4 a 5 auto's. Kijk hier voor details 


2022-03-12

Mijn Balkan reis die ik dit jaar wilde maken heb ik uitgesteld in verband met de huidige oorlog in Ukraine en de spanningen die daardoor ook op de Balkan oplopen. In plaats daarvan heb ik nu Portugal voor deze zomer gepland. Mijn reis naar Portugal zal via de Pyreneen verlopen. ik heb daar nog enorm veel tracks maar de definitieve route voor de Pyreneen heb ik nog niet gemaakt. 


Interesse om (evt deels) mijn route mee te rijden, mail mij dan


2022-02-28

Mijn Mongolie reis die ik gepland had voor 2023 is tot nader order uitgesteld vanwege de oorlog in Ukraine en de ellende in Rusland.