Naar huis

Met de opgelopen schade aan Buster wil ik nu snel naar huis, 10 oktober ga ik nog een weekje offroaden met een groep Brabanders ind e Franse Morvan en ik will voor die tijd de schade gerepareerd hebben.

Via de kustweg rijd ik richting Genua en besluit de binnenwegen bovenlangs te nemen. Wederom een prachtige route door de heuvels waar ik door prachtige kliene plaatsjes kom. In Carrosio vind ik een Idyllisch oud hotelletje. In het restaurant wat er ook is gehuisvest is het een drukte van jewelste met locals die komen eten. Snel wordt duidelijk dat ze hier bekend staan om hun geweldige pizza's. Zodra er een tafeltje vrijkomt schuif ik aan en bestel ook een pizza en een lokale wijn. Het eten is echt geweldig. Nu voel ik me wel wat alleen en ik heb niemand om samen te genieten op deze heerlijke plek. Ik ga slapen en laat de gastvrouw weten dat ik de volgende ochtend heel vroeg zal vertrekken.


Het is nog donker als ik vertrek. Via Allesandria en Turijn gaat de reis door de alpen naar Briancon. Na Turijn doemen de hoge bergen op, maar het duurt nog even voordat de grote klim naar Briancon begint. Wederom prachtige uitzichten en het wordt steeds stiller op de weg.

Vanaf Cesana Torinese begint de klim. Het gaat flink omhoog en Buster moet hard werken. Boven gekomen passer ik Montgenevre, een ski gebied. Daarna gaat het steil omlaag met de nodige haarspeltbochten en prachtige uitzichten op de bergen.


In Briancon raak ik even de weg kwijt, maar al gauw heb ik het weer gevonden. Er staat een jonge knul langs de weg te liften en ik stop.

Of hij mee kan richting Grenoble. Ik vind het wel gezellig en kom er toch vlak langs dus spullen inladen en hij gaat mee.

Hij heeft 3 weken door de bergen een lange wandeltocht gemaakt van Grenoble naar Briancon. Als we gezellig zitten te babbelen (hij sprak goed engels voor een fransman) blijkt dat hij eigenlijk naar Dole moet. Aangezien ik richting de Morvan ga, kom ik daar vlak langs dus ik besluit hem in Dole af te zetten.

Eind van de middag zet ik hem af bij Dole en ik moet nog een dik uurtje sturen richting de Morvan. Ik ga naar Cor en Leni die in Bourgh een B&B hebben. Ik ben er al vaker geweest en bij aankomst wordt ik hartelijk ontvangen. Een kamer hebben ze niet meer (ze zitten vol), dus ik kampeer in de tuin. Ik kan met ze mee eten en we zitten gezellg in de keuken te babbelen. Ze vragen me veel over mijn gemaakte reis en ik merk ook dat ik het heerlijk vind erover te vertellen. Ik zet mijn tentje op en ga slapen. Cor en Leni hebben een ontbijtpakket gemaakt omdat ik weer vroeg vertrek, de laatste dag en dan weer thuis.


Het gas gaat erop en ik rijd behalve een tankstop als een streep naar huis.


Een prachtige reis en veel ervaringen rijker ben ik toch wel blij om weer thuis te zijn. Ik realiseer me dat ik best veel heb gezien en meegemaakt, maar ook dat ik graag nog een keer naar Georgie wil gaan om er langer op bepaalde plekken te blijven. Ik heb al langer de droom om helemaal naar Mongolie te rijden en dat kan ik ook via Georgie doen. De toekomst gaat het leren.


Op naar de volgende reis!