Albanie - Kosovo - Noord Macedonie - Griekenland

Ik rijd eerst naar de Toyota dealer in Podgorica omdat links achter de olie seal wat lekt. Hij adviseerde deze in Turkije te bestellen, hier zou ik 3 weken moeten wachten, en de lekkage is vrij onschuldig. Een hele lange dag begint want ik wil nu snel Griekenland in om door te stomen naar Turkije (daar ga ik mijn beste vriendin Wendy ontmoeten).

Ik rijd weer gewone wegen om snelheid te kunnen maken, door armoedig Albanie, kom ik door Kosovo en vervolgens Noord Macedonie. Bij de Grens heb ik een geanimeerd gesprek met een douanier die interesse heeft in mij plannen en de auto. Het gas gaat er weer op, maar ik moet soms wat rustiger aan doen want de motor loopt af en toe wat warm (oorzaak bij thuiskomst in NL pas gevonden!). Na een hele lange dag kom ik aan in Thessaloniki waar ik snel in een buitenwijk een hotel zoek en ga eten.


De volgende dag doe ik even rustig aan, ik ga het schiereiland verkennen op mijn dooie gemakje. Eerst wat asfalt maar vrij snel off-road gegaan door de landerijen richting o.a. Kassandria. Daar door een prachtig natuurpark rond gereden, biertje gedaan aan het strand en weer terug naar mijn hotel.


De volgende dag ga ik via de kustweg naar Kavala. Hier is het best nog druk met toeristen en een onderkomen vinden kost me wat tijd. Uiteindelijk in een buitenwijk aan de oostkant een appartement gevonden. Even lekker naar de haven gewandeld en daar zitten gezellige eettenten direct aan het water. Ik kies er een uit, en ik krijg heerlijk eten en uiteraard lekkere wijn. Ik zit alvast te kijken en denken aan de dag van morgen. Ik bel Wendy in Turkije op om te laten weten dat ik de volgende dag Turkije in zal rijden. Ze tipt me om dan de veerboot te pakken naar Canakkale. We spreken af elkaar in de buurt van Bandirma te treffen. Ik zie ernaar uit!


Volgende etappe

 

IMG_2960