Georgie zuidoosten

Wat een enorme stad is dat zeg. Veel grote wegen en ook erg druk. Verkeersregels zijn hier rekbaar dus voorrang en maximum snelheid gelden hier minder. Beetje het recht van de sterkste en gelukkig zijn onze Landcruiser robust en imposant. Het is opvallend hoeveel auto's met schade rondrijden, blijkbaar kan het ze niets schelen als het maar blijft rijden. We scoren ergens lokale simkaartjes voor data verkeer. 35GB voor iets van rond 12 Euro. We beginnen onze zoektocht naar een onderkomen, maar dat valt niet mee. Na uren van hot naar her gereden te zijn rijden we naar de Tiblisi sea een flink meer waar veel locals vertoeven. We gaan de weg af en zetten onze auto's onder een boom (want het is goed heet in de zon). Effe chillen met een biertje en weer zoeken naar een onderkomen. Uiteindelijk heeft Wendy iets gevonden, redelijk in het centrum maar voldoende achteraf EN met veilige parkeerplaatsen voor onze auto's. We worden gastvrij ontvangen in een prachtig familie hotel. Gauw spullen wegzetten en we wandelen naar een eettentje. We besluiten 2 dagen te blijven om even bij te komen. Afgelopen dagen hebben we beest veel uren gereden.


We gaan Tiblisi weer uit en na een korte rit worden we bij Sarah en Grant (Destinationsunknown) hartelijk ontvangen. Zij zijn overlanders die al een tijd in Georgie zitten en Wendy kende hun al. Grant bekijkt onze auto's en er moet wat onderhoud gedaan worden. Bij wendy moeten 2 uitlaatsteunen gelast worden, en bij mij zit er speling op een stuurkogel. Grant weet wel een Mechanic, dus wij erheen. Wendy's laswerk was zo gepiept, maar voor mijn stuurkogel moeten we naar een ander adresje. Een kleine wat oudere man gaat zonder veel woorden aan de slag. Iraki (onze tolk) voert het woord. Stuurkogel eraf en ja, was beschadigd. Op een oude draaibank maakt hij een nieuwe en zet deze eronder. In een half uur alles gefixt en dat moest dan 7 euro kosten.  Ik vraag Iraki of het ok is dat ik hem wat meer geef en dat was ok. De auto stuurde meteen stukken beter dus ik heel erg blij.


We BBQen en wij hadden uit Tiblisi Tonic meegenomen (op verzoek van Sarah en Grant). Na het eten lekker zitten borrelen en vervolgens naar bed. Ik had dus effe vette pech, want het gemaaide perceel waar mijn tentje stond, zat vol met scherpe stokjes van jonge boompjes oid. Jawel, mijn Thermarest slaapmat (topding), lek geprikt. Nou ja jammer dan.


Volgende etappe

 

IMG_3322
IMG_3323
IMG_3321
IMG_3326
IMG_3327