San Marino en Toscane

Ik merk dat zo richting het einde van mijn reis dat ik graag naar huis wil. Omdat ik dicht bij San Marino ben wil ik via die route richting Toscane. Door de bergen kom ik in San Marino waar ik via kleine en steile slingerwegen arriveer. Voor toeristen blijkbaar een trekpleister, maar ik heb geen zin om in de drukte te stoppen om er op mijn gemak rond te kijken. Ik besluit gewoon door te rijden en nog voordat ik het weet zie ik een bord Toscane langs de weg. Nu had ik altijd het beeld dat Toscane dor droog en heet was, maar ik rijd door een groen en bosrijk heuvelachtig gebied. Een prachtige route via Mercatino Conga, Carpenga, Sansepolcro en Arrezzo brengt me in Montepuciano.

Ik vind een hotelletje in een smal supersteil straatje omhoog en er is plaats. Op een klein parkeerplaatsje zet ik Buster neer en terwijl ik uitpak arriveert er een groep Offroad motorrijders uit Duitsland. Het is een vriendengroep van pensionados die in de regio rondtoeren op hun motoren. Als ik ben ingecheckt en mijn spullen op de kamer heb, ga ik op het terras buiten van een biertje genieten.

De man bij de receptie is van een zeldzaam soort bijna engels aandoende butler type. Bijzonder vriendelijk en hoffelijk. Resoluut wijst hij mij erop dat als ik binnenkom wel mijn mondkapje op moet (dat vergat ik 1 keer). Ik bestel mijn eten want vanwege Corona mogen er maar een beperkt aantal mensen in het restaurant tegelijk aanwezig zijn. De volgende ochtend ga ik ontbijten. Het hele buffet staat afgeschermd en hij vraagt me waar ik zin in heb en vult een bordje lekkers voor mij. Als ik vertrek moet ik van het kleine parkeerplaatsje af, rechtsaf een steil straatje omlaag indraaien.


En jawel hoor, ik zie het hek wel waar ik langs moet, maar NIET een betonnen paaltje dat ernaast staat. Ik moet scherp insturen en de auto gaat flink scheef hangen en ik hoor een onheilspellend geluid. Ik stop en stap uit, loop achterom de auto en kijk wat er loos is. Het paaltje zit diep in de bijrijdersportier. Een giga deuk!

Ik heb de hele reis best veel offroad gereden en uitgerekend op het asfalt rij ik een dikke deuk in de auto. Ik ben er goed ziek van!


Nu wil ik alleen nog maar zo snel mogelijk naar huis. Ik heb helaas geen footage van de laatste paar dagen. Hoe dat is gekomen weet ik niet maar er moet iets zijn misgegaan met mijn telefoon, Gopro en dashcam.


Volgende etappe