Kroatie - Bosnie - Montenegro

De dag begint met heel erg lang wachten bij de Sloveens Kroatische grens. Ik sta 5 uur in de brandende zon met ongeveer 200 Auto's voor me. Alles gaat (mede door Corona) tergend langzaam. Uiteindelijk via de snelwegen in Kroatie rijd ik naar Biograd, daar ontmoet ik Diego (waar ik de LC van gekocht heb) met zijn vriendin. Ze zitten met een vriendengroep in een huis en ik kan aanschuiven bij de BBQ. Gezellig chillen, zwemmen in het zwembad, en lekker in de open lucht geslapen in de tuin. Ik vertrek de volgende dag weer om door te gaan naar Montenegro.


Aangekomen bij de grens van Bosnie-Herzegovina, wederom dramatische file van c.a. 4 uur bij de grens. Als ik de grens over ben rijd ik veel mooie provinciale wegen door heuvelachtig en bosrijk terrein. Het is hier echt prachtig. De grens naar Montenegro valt mee, ik kom er redelijk snel doorheen en ga richting de zuidkust naar Safari Beach, daar zal ik een groep off-roaders ontmoeten die onder begeleiding van Nils Luhrman een tour hebben gemaakt en daarna 2 dagen aan de kust blijven chillen. Ik ken Nils van mijn Servische Karpaten tour en van een gezamelijke scouting tour door de Spaanse Pyreneen.


Ik blijf 2 dagen plakken, en we staan echt stijf aan het strand. Ik ontmoet nog een bekend duits stel waar ik ook in Servie een tour mee heb gemaakt (Carolin en Martin). Super gezellig, maar er gebeurd een ongelukje: Nils gaat met blote voeten het strand op en loopt 2e graads brandwonden op! Met Carolin even naar een apotheek brandzalf halen. Nils heeft nu WEL in een keer de aandacht van alle dames die hem vertroetelen :)


Volgende etappe

IMG_2946
IMG_2945