Olympos

Via Thessaloniki ga ik richting de berg Olympos, ik rijd vanaf Thessaloniki alleen maar klein binnenwegen en hier en daar wat offroad langs de kust. Ik stijk neer in Villa Bora, een prachtige B&B vlak aan zee. Ik wordt hartelijk ontvangen en ik vroeg de gastvrouw of ik mijn was kon doen. Zet maar neer, ik doe je was wel! Ik ga eten in restaurant Filoxenia. Heerlijk op een beschut terras geniet ik van al het lekkers.

Ik blijf een dagje plakken want morgen wil ik naar de berg Olympos die ik vanaf mijn balkon kan zien liggen.


De volgende ochtend brengen mij via slingerwegen door de heuvels naar de berg Olympos. Ik zit in ene boven de wolken in de zon, met prachtige uitzichten. Langs de weg kom ik 2 keer een vos tegen, en aan het eindpunt drink ik koffie in een klein eettentje. Vanaf hier beginnen de bergwandelingen om naar de top te komen, maar dat is voor mij met mijn eksteroog op de rechtervoet helaas geen optie. Ik bezoek een eeuwenoud klooster (Dionysios). Ze zijn er druk met restauratie werk bezig. Het is prachtig hier en ook hier een spirituele belevenis.

Ik heb de afgelopen dagen nagedacht over mijn terugreis en de te kiezen route. Vanwege alle grens ellende op de balkan heb ik gekozen om de boot naar Italie te pakken, maar eerst ga ik nog toeren door de Pindo mountains.


Volgende etappe

IMG_3710
IMG_3708
IMG_3709
IMG_3712
IMG_3742
IMG_3722
IMG_3741
IMG_3740
IMG_3732
IMG_3731
IMG_3743