Pindo mountains

De volgende dag Trikala en Kalambaka richting Metsevo. Wederom een prachtige rit door de flinke bergen. Mijn plan was om in Metsevo een stek te zoeken, maar het is een grote mierenhoop met toeristen, dus ik besluit om richting Ioannina te rijden. Ineens ligt voor mij het Pamvotida meer. Ik stop ergens langs de weg en ga op zoek naar een overnachtingsplek. Die vind ik uiteindelijk in Ligiades, een gehucht tegen een bergrug met uitzicht op het meer. De straatjes in het dorp zijn supersmal en enorm steil, maar uiteindelijk kom ik aan bij Agnantio hotel. Werkelijk een prachtige plek en als ik een biertje bestel krijg ik er meteen een kaas worst plankje bij. Even later bestel ik nog een biertje en wederom komt er eten mee, een omeletje met een soort kaas. In de avond wandel ik de steile paadjes af naar een restaurant. Het zit er goed vol, en ik zit heerlijk te eten op een overdekt terras. Na het eten terug omhoog wordt ik geconfronteerd met mijn slechte conditie. Het steile pad terug viel me goed tegen. Tijdens het eten heb ik vast plannen en een route gemaakt om de volgende dag door de Pindo's te trekken. 


Na mijn ontbijt begin ik aan de route. Beboste heuvels en kale rotsen wisselen elkaar af en de smalle weggetjes veelal verhard, meanderen door de heuvels en de dalen. Ik heb nooit geweten dat er zulke mooie groene plekken in Griekenland zijn.

Hier en daar als ik door de gehuchtjes rijd kijken mensen verbaasd op. Een hollander hier? De route is adembenemend en ik kan hem iedereen aanraden. Is prima met een gewone auto of camper te doen. Ik maak langs de weg lunch en geniet van de natuur. Hoewel hier enorm veel offroad tracks zijn werd mij afgeraden daar te rijden, dit omdat het volop jachtseizoen is en veel mensen ook van deze jacht afhankelijk zijn. De Pindo mountains zijn zeker een plek om terug te komen in een ander seizoen en dan offroad te gaan en wild te kamperen.

Ik strijk neer in een klein hotelletje, Arxontiko Krana. Ik heb de ferry geboekt om van Igoumenitsa naar Ancona over te steken. Morgen namiddag moet ik er aankomen.


Volgende etappe

IMG_3766
IMG_3784
IMG_3780
IMG_3769
IMG_3770
IMG_3771
IMG_3751
IMG_3761
IMG_3752
IMG_3749
IMG_3760
IMG_3758