Richting Griekenland

Vandaag richtig Duzce naar de Toyota dealer aldaar. De auto heeft onderhoud nodig na de nodige kilometers en offroa rijden. Ik rijd overde asfalt wegen de hele dag door en kom in de middag aan. Buster en ik worden meteen herkend en meteen vragen ze waar die blonde vrouw met haar Landcruiser (Hopper) is. Wendy is in Tiblisi gebleven zeg ik ze. OF ik nog een oliebeurt kan krijgen vandaag, natuurlijk! Mijn auto gaat op de brug en een monteur gaat aan de slag. We kijken samen even onder de auto en zien in ene dat de rechter stabilisator stang los zit. Daar hoort een hele dikke bout in te zitten! Na wat zoeken vinden ze een passende bout en de boel wordt weer vastgezet. Ondertussen moet ik met de werkplaats leider thee drinken en we oefenen zijn engels. Nadat de chief mechanic een proefrit heeft gemaakt kan ik afrekenen en ga ik een hotelletje zoeken.


Ik heb de kriebels en wil eigenlijk nu snel richting Griekenland met als gevolg dat ik om 02:30 klaarwakker ben en besluit maar te vertrekken. Ik had het hotel al afgerekend en kon de sleutel gewoon op een balie achterlaten. Het is pikdonker en regenachtig. Ik ben blij dat ik LED lampen in de LC heb, en regelmatig zet ik ook de 4 verstralers aan. Het is stil en ik rijd bij nacht door Istanbul. Wat een mega stad is dat zeg. Veel gebouwen zijn prachtig verlicht. Het kost me 1,5 uur om via de snelwegen door de stad heen te komen. Ik rijd via Tekirdag richting Edirne en dit gebied is 1 grote industrie zone. Het stinkt er enorm en steekt schril af tegen het verder zo mooie Turkije.

In Edirne raak ik even de weg kwijt vanwege de vele blokkades en wegwerkzaamheden, maar uiteindelijk vind ik de grenspost naar Griekenland. Het is een hele kleine grenspost en ik ben de enige auto. Ik ben Turkije snel uit maar de Grieken namen alle tijd om de auto te inspecteren. Ik wacht geduldig en beantwoord al hun vragen. Ik mag mijn weg vervolgen.

Via Soufli en Feres richting Alexandroupouli en daar ga ik even boodschappen doen. Het is hier best nog redelijk druk met toeristen, dus ik ga de stad uit en maak lunch langs de weg. Onderweg naar Kavala stop ik op 1 van de zeldzame parkeerplaatsen langs de snelweg. Het is weer bloedheet en ik drink een koud biertje aan een tafel. Aan de tafel naast mij zit een Frans ouder stel. We wisselen wat woorden en ik ga mijn Ipad uit de auto halen. Ik kom terug en tata.. ze hebben een lunch op een bordje gemaakt. Vers fruit, komkommer tomaat, kaas en brood. We lunchen samen en babbelen wat, al is mijn Frans erg gebrekkig. Ik bedank ze vriendelijk en vervolg mijn weg naar Kavala. Op de heenreis was het al druk daar en ik zoek hetzelfde appartement weer op. Ze hebben gelukkig nog plek.


Ik loop de haven in en strijk neer op een terrasje waar ik met uitzicht op zee van een heerlijk goudgele rakker zit te genieten. Daarna schuif ik een paar terrasjes op naar een restaurant en geniet van typisch Griekse gerechten en een heerlijke rode wijn.


De afgelopen dagen heb ik nogal veel kilometers gemaakt en ik heb besloten het vanaf nu wat rustiger aan te doen.


Volgende etappe


IMG_3701
IMG_3700
IMG_3699
IMG_3704
IMG_3705