Turkije

We trekken gezamelijk op, maar rijden niet te grote afstanden omdat Wendy bijna dagelijk aan haar Kickstarter Crowdfund moet werken, via Bolu naar Dusce en dan richting de zwarte zeekust. In de buurt van Bartin 2 dagen blijven plakken. Als we vertrekken komt het met bakken uit de hemel, 2 dagen later horen van enorme overstromingen en zelfs 70 doden in Kastamonu (waar wij verbleven). Wij waren dus blijkbaar net op tijd weg. We hebben wat off-road gereden met zware regenval, maar goed te doen. We komen een herder tegen met zijn koeien. In een Geel regenpak. Hij waarschuwd ons want de weg wordt nog veel slechter. Hij zegt zelf een Defender te hebben, en ik zeg dat onze auto's heel capabel zijn (Wendy heeft ook een Landcruiser 70 serie). Hij ziet mijn lier aan de voorkant en zegt, dat het wel gaat lukken en zwaait ons een goede reis na.


In de nodige etappes met hier en daar wat off-road rijden we langs de zwarte zeekust. Ik moet zeggen dat me dat erg tegenviel. Veel flats langs de weg, bijna alles volgebouwd. We stoppen ergens bij Trabson om te tanken. In ene worden we achter ons in het Nederlands aangesproken. Hij stelt zich voor: Kemal Telli uit Rotterdam maar nu op familiebezoek in Turkije. Hij zit te lunchen met een vriend en we moeten wel aanschuiven. Heerlijk gegeten en gezellig gekletst en we reizen weer verder.


We komen in de buurt van Georgie en strijken 2 dagen neer in een hotel in Camlihemsin. Je moet via een hangbrug te voet de rivier oversteken om bij het hotel te komen. Bijna geheel van hout en met supervriendelijke mensen die hun best doen om Engels te spreken. Af en toe Google translate even nodig, maar supergoede plek waar we 2 dagen blijven. We moeten namelijk naast onze QR code, OOK een negatieve PCR test meenemen om Georgie in te komen. Deze regio bestaat uit prachtig groene heuvels en kan ik iedereen aanraden.


De volgende daag naar het ziekenhuis in Ardesen. Lang verhaal kort, afspraak maken duurde een halve dag omdat de ICT systemen het nagenoeg begaven. Er braken bijna rellen uit, en de politie moest de gemoederen bedaren. Van kastje naar de muur gestuurd, maar een Turkse Franciase hielp ons door de bureaucratie heen. Volgende dag de uitslag halen, dat ging ook weer niet heel soepel maar goed uiteindelijk staan we buiten met 2 negatieve testen. Nu door naar Georgie.


Volgende etappe